Fietsvakantie in Drenthe: Gezonde en mooie keuze!

Het recentelijke CBR-fiets onderzoek geeft de resultaten prima weer. Drenthe scoort zeer hoog als het gaat om de fiets beleving!

Het onderzoek toont aan dat van de ruim 8000 km befietsbare paden in Drenthe, 98,8% geen of weinig hinder van andere weggebruikers ondervindt! Behalve rustig, worden ze ook als mooi (43%) en schilderachtig (4%) ervaren. En laten we nu juist naar die plekken op fietsvakantie gaan!

Fietsvakanties in Drenthe

Doordat het nergens druk is kan je dus prima op de bonne fooi gaan fietsen in Drenthe. Vele mensen plannen een fietsroute langs de knoopunten of volgen een route uitgezet, of aangeraden door iemand anders.

Wil je Drenthe wat breder en/ of dieper ontdekken, is een fietsvakantie met bagageservice een goede optie. Hieronder staan meerdere aanbieders met ieder een unieke fietsvakantie aanbieding.

Een andere optie is Pieterfietspad combinatie met het bekende Pieterpad in Drenthe. Een leuke en uitdagende fiets-wandel 6 daagse.

7 of 4 dagen fietsen met bagageservice

+/- 55 KM per dag. (vlakke route)

Boek je bij Oad, verblijf in gerenommeerde *** hotels in Zuidlaren, Elp en Roden. Bagage service, ontbijt en routebeschrijving zijn inclusief.

Fietsen in Drenthe Fietsen is fantastisch, en een gezonde hobby voor jong en oud!

Het start en eindpunt van deze 7- of 4-daagse fietstocht, is brinkdorp Zuidlaren, dat in het noorden van Drenthe ligt. Uiteraard kom je langs of door vele natuurhoogtepunten zoals heidevelden, hoogveengebieden en uiteraard bossen.

Naast lint- en brinkdorpjes, kan je onderweg een bezoek brengen aan Assen en Groningen. Verder is er optioneel een ruime keuze aan interessante stops bij meerdere hunebedden, het Boomkroonpad, Museumdorp Orvelte, het Westerbork herinneringscentrum en het gevangenis museum in Veenhuizen.

5- of 6-daagse fietsvakantie door Drenthe

Accommodatie met 8,8 beoordeeld.

Al je overnachtingen, ontbijt, 3 gangen diner en fietsprogramma krijg je midden in Drenthe bij Hotel De Meulenhoek, dat in Exloo ligt. Van hieruit ontdek je Drenthe met fietsroutes naar alle windstreken.

Fietsen in Drenthe De 1200km aan Drentse fietspaden zijn mooi, maar zelfs als je op de reguliere weg rijdt, is het ook al genieten!

De fietsroutes die je geleverd worden gaan onder andere naar het Hunebedcentrum & Hunebedden, het Boomkroonpad en Orvelte. Wat andere pareltjes op de fietstochten zijn Keramiektuin galerie Harwi en de advocaat boerderij van Agnes, bekend van Boer zoekt Vrouw.

Boek je de 6-daagse fietstocht, kom je langs het Vincent van Gogh huis, en het kerkje van Zweeloo dat hij tekende.

Dit hotel à-la-carte-restaurant met een internationale kaart én seizoensgebonden streekproducten.

Fiets, diner en hotel arrangement noord Nederland

Bij Fletcher hebben we het fiets arrangement door noord Nederland voor je gevonden. Niet alleen in Drenthe wordt gefietst, ook Friesland, Overijssel en Flevoland komen aan bod.

  • 4 x overnachting (elke nacht een nieuw hotel).
  • 4 x uitgebreid ontbijt.
  • 4 x heerlijk 3-gangen Menu du Chef.
  • Dagelijks bagagetransport naar het volgende hotel.

Bij Fletcher word je lekker in de watten gelegd terwijl je overdag van de buitenlucht geniet. Eventueel een lunchpakket voor onderweg mee, en fietsen maar. Bekijk hier het 4 overnachtingen fiets- of wandel arrangement.

Fietsen in de natuur Genoeg thuisgezeten, "het mag wel zo" al fietsend in de Drentse natuur.

Het overzicht van alle Fletcher hotels zie je hier.

Wist je dat?

Drenthe hoogte kaart.

Op vakantie naar Drenthe.

Landal Hof van Saksen

Meer informatie & boeken bij Hof van saksen.

Aanrader! Luxe vakantiepark met heerlijk zwemparadijs waar je wel 768 meter met de glijbaan kan! Hof van Saksen.

Onlangs bij Center Parcs de Huttenheugte

Blije bezoeker van Centerparcs in Huttenheugte! Wat lief! Bewoner Huttenheugte dankbaar!

Center Parcs de Huttenheugte

Center parcs Huttenheugte Zwemparadijs

Vernieuwd! Zwemparadijs dome volledig vervangen én de VIP cottages met vele luxe vernieuwd in 2021 en 2022.

Hotel de Vlijt Fletcher

Meer informatie & boeken bij Hotel de Vlijt. Fantastisch eten in het Kasteel van Coevorden en slapen direct aan de gracht in vestingstad Coevorden. Fletcher logo.

Vakantie aanbieders in Drenthe.