Glijbanen, halfpipes en speedslides

Het Hof van Saksen is een uitgebreid vakantiepark met een lange lijst aan activiteiten en vele attracties. In juli 2019 is onder andere de langste trechterglijbaan van de wereld toegevoegd, Saltato genaamd. Hij is wel 197 meter lang en heeft 4 halfpipe trechters!

De uitbreidingen aan het park Hof van Saksen gaan aan de lopende band door. Behalve de Saltado, was er in 2017 ook al de nieuwe banden glijbaan Bombo geopend. Door de opening van de nieuwe Saltado, is het totaalaantal meters glijbaan tot 617 meter uitgebreid op het vakantiepark.

Video van alle glijbanen en wildwaterbaan Hof Van Saksen.

Opening Saltato op het Hof van Saksen

Tijdens de opening van de Saltato mochten wij de 4 glijbanen uitgebreid proberen. Zie hier het video verslag van deze geweldige ervaring. Je ziet ook de andere 3 glijbanen Bombo, Intenso en Presto in de video, en de wildwaterbaan met zijn kolken en watervallen. De totale lengte van deze gevaartes ligt over de 600 meter!

Glijbanen overzicht.

Glijbaan Lengte Snelheid Pers.
Saltato 197 1-2
Bombo 129 2-4
Intenso 178 1-2
Presto 115 1
Wildwater
baan
117 1

Tip: Beneden in de uitglij hal, neem je een band mee naar boven van de glijbaan naar keuze. Ben je die vergeten kan je alleen nog maar met de Presto terug. Of uiteraard met de trap!

Weet je? Wist je dat er nog een glijbaan gebouwd gaat worden? De uitglij bak is hiervoor al gemaakt.

Hof van Saksen.

Wij hebben het erg naar ons zin gehad op het vakantie park. Dit is grotendeels te danken aan de enorme hoeveelheid activiteiten en de weelderigheid aanwezig op het park. De huisjes met rieten daken en de exclusieve beelden langs de park paden bieden prachtig contrast tussen landelijk en strak design.

Er zijn in Drenthe nog meer Landal vakantieparken. Ieder met eigen kwaliteiten maar allen met mooie vakantiehuizen in een natuurrijke omgeving.

Entree kaartjes dag gasten zwembad Hof van Saksen 

De waterglijbanen en het zwembad zijn net als alle andere faciliteiten op Hof van Saksen beschikbaar voor gasten die verblijven op het resort. Wil je als dag gast naar het zwembad?

Neem vooraf altijd even contact op via +31(0)592 24 59 59 en vraag naar de beschikbaarheid.

Wil je verblijven op het park kan je hier kijken of er nog een plekje vrij is voor jou datum: 

Luxe cottage op vakantiepark.

luxe cottage met gashaard op Hof van Saksen

Wat te denken van een ruime 4 persoons cottage met rieten dak. Hier staat je veel exclusiviteit te wachten.

Hier heb je vakantie cottages die je een heel arsenaal aan privé luxe direct tot je beschikking stellen: Gaan we in onze eigen sauna, het bubbelbad of knus voor de haard zitten?

Wist je? Ze hebben accommodaties van het type "wellnessboerderij" of ook "kinderboerderij". Er zijn wel 26 verschillende typen cottages te boeken en dus zit er vast iets voor je bij.

Saltato: De langste banden glijbaan.

4 trechters

De Saltato is een gloednieuwe 1-2 persoons banden glijbaan met wel 4 trechters erin. Vanuit de pijp glij je hier met hoge snelheid in, en word je als in een soort van halfpipe heen en weer geslingerd. Alleen of samen in de band kan je zelfs, zoals wij, even achteruitgaan, en dan door het “afvoerputje” weer op, naar de volgende “halfpipe”.

Langste banden glijbaan

Met zijn 197 meter is de Saltato de langste trechterglijbaan ter wereld en duurt het dan ook meer dan een minuut om beneden te komen.

In de trechter van de saltato

Led- en laser verlichting

Je glijdt met hoge snelheid door de Saltato die prachtig verlicht wordt door de ledverlichting, de laser verlichting, en ook de licht doorlatende buizen, die elke keer weer andere kleuren en motieven hebben.

Wie mag er van de Saltato glijden?

De minimale lengte om van de glijbaan af te gaan is 120 cm. Kinderen jonger dan 8 jaar moeten altijd glijden onder begeleiding van een volwassene. De band is verplicht.

Bombo: De grootste indoor banden glijbaan.

Bombo

De Bombo, oftewel, de grootste indoor banden glijbaan ter wereld waar je met met 2-3 of zelfs 4 personen tegelijk in een band zit. De Bombo heeft na een kort en relatief rustig stukje, een vrije val van maar liefst 10 meter.

Bouwjaar: 2017 - Lengte: 129,1 m

Bombo: De grootste indoor banden glijbaan

Halfpipe

Dit is de aanzet waar je met je glijbaan genoten in een enorme grote schuin liggende trechter gelanceerd wordt. Het lijkt wel en halfpipe zo groot. Je snelheid is zo hoog dat het lijkt of je over de kop gaat die eerste paar seconden, maar toch levert moeder aarde net genoeg aantrekkingskracht weer terug te vallen. Na zo’n 5-6 keer heen en weer te razen, neemt je snelheid geleidelijk af, en beland je uiteindelijk in de put van de gigantische halfpipe.

Wie mag er van de Bombo glijden?

De minimale lengte om van de glijbaan af te gaan is 120 cm. De minimale leeftijd om te glijden is 8 jaar. Er mogen 4 personen, of maximaal 3 volwassenen per band. Het maximale gewicht per band is 320 kilo. De band is verplicht.

Intenso: De hoogste banden glijbaan.

8 kleuren programma's in de glijbaan

Wil je zelf je lichteffecten kiezen tijden de hoogste banden glijbaan van de Benelux? Dat kan in de Intenso. De Intenso is een 1-2 persoons banden glijbaan en heeft maar liefst 8 kleuren programma’s. En nee, het is geen wasmachine.

Licht effecten.

Je kan bijvoorbeeld kiezen uit Rainbow kleuren, Yellow snake, Disco of Halloween, en zo word je elke keer weer verast door nieuwe licht effecten of juist donkere tunnels.

Wie mag er van de Intenso glijden?

Het gebruik van een band is verplicht. 1 of 2 personen per band. Voor kinderen die te licht zijn geldt: verplicht met twee personen in de band. De minimale lengte om te glijden is 120 cm. Kinderen jonger dan 8 jaar glijden altijd onder begeleiding van een volwassene.

Presto: De steilste speedslide

Zo snel mogelijke speedslide

De Presto is de enige glijbaan zonder band op het hof van Saksen en heeft de naam Presto niet voor niets. Deze verwijzing uit de klassieke muziek -A piu presto- zo snel mogelijk, geeft perfect weer wat deze steilste speedslide van Nederland doet: Hard gaan!

Presto: 60 kilometer per uur!

Het begint al gelijk na de eerste bocht en gaat gelijk in een stroomversnelling, met een maximale snelheid van wel 60KM per uur raas je door de Presto, en word je zoef zoef, plons, plons, zo beneden in de uitdrijfbak gelanceerd!

Wie mag er van de Presto glijden?

De Presto moet liggend op rug, met de voeten eerst. Met gekruiste armen tegen de schouders en gekruiste enkels. De minimale leeftijd om te glijden is 8 jaar. De minimale lengte om te glijden is 120 cm. Zwemdiploma A is verplicht.

Wist je dat?

Drenthe hoogte kaart.
 • Drenthe in de prehistorie dichter bevolkt was dan de randstad?
 • Dat het Drentse woord "smok" kus betekend?
 • Dat het Hof van Saksen 617 meter aan glijbanen heeft?
 • Centerparks de huttenheugte zijn dome volledig heeft vervangen in 2021?

Op vakantie naar Drenthe.

Landal Hof van Saksen

Meer informatie & boeken bij Hof van saksen.

Aanrader! Luxe vakantiepark met heerlijk zwemparadijs waar je wel 600 meter met de glijbaan kan!

Onlangs bij Center Parcs de Huttenheugte

Blije bezoeker van Centerparks in Huttenheugte! title= Wat lief! Bewoner Huttenheugte dankbaar!

Center Parcs de Huttenheugte

Center parcs Huttenheugte Zwemparadijs

Vernieuwd! Zwemparadijs dome volledig vervangen én de VIP cottages met vele luxe vernieuwd in 2021 en 2022.

Hotel de Vlijt Booking.com

Meer informatie & boeken bij Hotel de Vlijt. Fantastisch eten in het Kasteel van Coevorden en slapen direct aan de gracht in vestingstad Coevorden.

 • Zie de aanbiedingen
  bij onze partners:
 • Vakantieparken
 • Centerparcs logo.
 • Landal logo.
 • Roompot logo.
 • De Jong Intra logo
 • Arrangementen
 • Voordeeluitjes logo
 • Hotels
 • Hotel De Bonte Wever logo
 • Fletcher logo.
 • Accommodaties
 • Natuurhuisje-logo
 • Belvilla-logo
 • booking.com logo
 • Heerlijke huisjes logo
 • Tui logo
 • Boeren glampings
 • Boerenbed logo
 • Farmcamps logo
 • Campings
 • Anwb logo
 • Eurocampings logo