Bowls met nachtdomes, halfpipes en speedslides.

Eind 2023 is er weer een nieuwe banden glijbaan toegevoegd bij het Hof van Saksen. Subito is de naam, en hij heeft een lengte van 151 meter. Uniek is de grote bowl met "sterrennacht dome" waar je in rond draait. In juli 2019 was al de langste trechterglijbaan van de wereld toegevoegd, Saltato genaamd. Deze is wel 197 meter lang en heeft 4 halfpipe trechters!

De uitbreidingen aan het park Hof van Saksen gaan aan de lopende band door. Behalve de Saltado, was er in 2017 ook al de nieuwe banden glijbaan Bombo geopend. Door de opening van de nieuwe Subito, is het totaal aantal meters van de 5 glijbanen tot 768 meter uitgebreid op het vakantiepark.

De nieuwe Subito glijbaan (2023)

De 1 of 2 persoons bandenglijbaan Subito kent eigenlijk 2 belangrijke kenmerken.

Op de eerste plaats is er de enorme donkere bowl met dome, waarin een sterrenhemel en 2 gekleurde "horizon" strepen zitten. De strepen doen je beseffen hoeveel je eigenlijk heen en weer schommelt. In de bowl draai je een aantal rondjes, afhankelijk van je snelheid en gewicht, een geweldige ervaring! Even later val je door het trechter gat in het laatste stuk van de glijbaan.

Op de tweede plaats zijn er 2 trajecten met lichteffecten aanwezig. Een ervan is de lange "lanceerbuis" waarbij de snelheid steeds maar hoger lijkt te gaan en de lichteffecten het doen duizelen. Deze lanceerbuis is ook de aanzet tot de ingang van de dome.

Video van 4 glijbanen en wildwaterbaan Hof Van Saksen.

Opening Saltato op het Hof van Saksen

Tijdens de opening van de Saltato mochten wij de 4 glijbanen uitgebreid proberen. Zie hier het video verslag van deze geweldige ervaring. Je ziet ook de andere 3 glijbanen Bombo, Intenso en Presto in de video, en de wildwaterbaan met zijn kolken en watervallen. De totale lengte van deze gevaartes ligt over de 600 meter!

Glijbanen overzicht.

Glijbaan Lengte Snelheid Pers.
Subito 151 1-2
Saltato 197 1-2
Bombo 129 2-4
Intenso 178 1-2
Presto 115 1
Wildwater
baan
117 1

Tip: Beneden in de uitglij hal, neem je een band mee naar boven van de glijbaan naar keuze. Ben je die vergeten kan je alleen nog maar met de Presto terug. Of uiteraard met de trap!

Boeken bij Hof van Saksen

Beoordeeld met 9,0!

Hof van Saksen vakantiepark. Hof van Saksen vakantiepark: Een prachtig vakantiepark met heel veel activiteiten!

Het Hof van Saksen heeft voor elke groep mensen een heerlijke vakantie bestemming. Had men 2 jaar geleden nog 24 verschillende accommodatie typen om te kiezen, zijn er nu maar liefst 46 te boeken!

Behalve het zwemparadijs met de unieke glijbanen situatie, heeft het resort zoveel extra's te bieden: Wat te denken van de Spa/ Wellness, shops, een supermarkt, 2 restaurants, snackbar, (Beach)bar, ontbijt bezorgservice of zelfs een privé kok in je accommodatie!

Kinderen van 3 tot 16 vermaken zich prima! De activiteiten lijst is zo lang voor ze, dat ze zich het hele jaar door, binnen, of buiten niet hoeven te vervelen.

Onze bevindingen op het Hof van Saksen.

Wij hebben het erg naar ons zin gehad op het vakantiepark. Dit is grotendeels te danken aan de enorme hoeveelheid activiteiten en de weelderigheid aanwezig op het park.

Ook de luxe huisjes met rieten daken droegen bij aan ons vakantie genot. De exclusieve beelden langs de wandelpaden bieden prachtig contrast tussen landelijk en strak design.

Er zijn in Drenthe nog meer Landal vakantieparken, waaronder een paar nieuwe. Allen met mooie vakantiehuizen in een natuurrijke omgeving.

Entreekaartjes dag gasten zwembad Hof van Saksen

De waterglijbanen en het zwembad zijn net als alle andere faciliteiten op Hof van Saksen beschikbaar voor gasten die verblijven op het resort. Wil je als dag gast naar het zwembad?

Neem vooraf altijd even contact op via +31(0)592 24 59 50 en vraag naar de beschikbaarheid.

Luxe op vakantiepark Hof van Saksen

Gasten oordeel 9,0!

Hof van Saksen bubbelbad naast de boerderij. Hof van Saksen vakantiepark: De wellnessboerderij met heel veel extra luxe!

luxe cottage met gashaard op Hof van Saksen Kaarsje, haardje, bubbletje in het glas of in het bubbelbad? Hoe dan ook, genieten maar!

Hier heb je vakantie cottages die je een heel arsenaal aan privé luxe direct tot je beschikking stellen: Gaan we in onze eigen sauna, het bubbelbad of knus voor de haard zitten?

Wist je? Ze hebben accommodaties van het type "wellnessboerderij" of ook "kinderboerderij". Er zijn wel 46 verschillende typen cottages te boeken van 2 tot 24 personen!

Saltato: De langste banden glijbaan.

4 trechters

De Saltato is een gloednieuwe 1-2 persoons banden glijbaan met wel 4 trechters erin. Vanuit de pijp glij je hier met hoge snelheid in, en word je als in een soort van halfpipe heen en weer geslingerd. Alleen of samen in de band kan je zelfs, zoals wij, even achteruitgaan, en dan door het “afvoerputje” weer op, naar de volgende “halfpipe”.

Langste banden glijbaan

Met zijn 197 meter is de Saltato de langste trechterglijbaan ter wereld en duurt het dan ook meer dan een minuut om beneden te komen.

In de trechter van de saltato

Led- en laser verlichting

Je glijdt met hoge snelheid door de Saltato die prachtig verlicht wordt door de ledverlichting, de laser verlichting, en ook de licht doorlatende buizen, die elke keer weer andere kleuren en motieven hebben.

Wie mag er van de Saltato glijden?

De minimale lengte om van de glijbaan af te gaan is 120 cm. Kinderen jonger dan 8 jaar moeten altijd glijden onder begeleiding van een volwassene. De band is verplicht.

Bombo: De grootste indoor banden glijbaan.

De Bombo, oftewel, de grootste indoor banden glijbaan ter wereld waar je met met 2-3 of zelfs 4 personen tegelijk in een band zit. De Bombo heeft na een kort en relatief rustig stukje, een vrije val van maar liefst 10 meter.

Bouwjaar: 2017 - Lengte: 129,1 m

Bombo: De grootste indoor banden glijbaan

Halfpipe

Dit is de aanzet waar je met je glijbaan genoten in een enorme grote schuin liggende trechter gelanceerd wordt. Het lijkt wel en halfpipe zo groot. Je snelheid is zo hoog dat het lijkt of je over de kop gaat die eerste paar seconden, maar toch levert moeder aarde net genoeg aantrekkingskracht weer terug te vallen. Na zo’n 5-6 keer heen en weer te razen, neemt je snelheid geleidelijk af, en beland je uiteindelijk in de put van de gigantische halfpipe.

Wie mag er van de Bombo glijden?

De minimale lengte om van de glijbaan af te gaan is 120 cm. De minimale leeftijd om te glijden is 8 jaar. Er mogen 4 personen, of maximaal 3 volwassenen per band. Het maximale gewicht per band is 320 kilo. De band is verplicht.

Intenso: De hoogste banden glijbaan.

8 kleuren programma's in de glijbaan

Wil je zelf je lichteffecten kiezen tijden de hoogste banden glijbaan van de Benelux? Dat kan in de Intenso. De Intenso is een 1-2 persoons banden glijbaan en heeft maar liefst 8 kleuren programma’s. En nee, het is geen wasmachine.

Licht effecten.

Je kan bijvoorbeeld kiezen uit Rainbow kleuren, Yellow snake, Disco of Halloween, en zo word je elke keer weer verast door nieuwe licht effecten of juist donkere tunnels.

Wie mag er van de Intenso glijden?

Het gebruik van een band is verplicht. 1 of 2 personen per band. Voor kinderen die te licht zijn geldt: verplicht met twee personen in de band. De minimale lengte om te glijden is 120 cm. Kinderen jonger dan 8 jaar glijden altijd onder begeleiding van een volwassene.

Presto: De steilste speedslide

Zo snel mogelijke speedslide

De Presto is de enige glijbaan zonder band op het hof van Saksen en heeft de naam Presto niet voor niets. Deze verwijzing uit de klassieke muziek -A piu presto- zo snel mogelijk, geeft perfect weer wat deze steilste speedslide van Nederland doet: Hard gaan!

Presto: 60 kilometer per uur!

Het begint al gelijk na de eerste bocht en gaat gelijk in een stroomversnelling, met een maximale snelheid van wel 60KM per uur raas je door de Presto, en word je zoef zoef, plons, plons, zo beneden in de uitdrijfbak gelanceerd!

Wie mag er van de Presto glijden?

De Presto moet liggend op rug, met de voeten eerst. Met gekruiste armen tegen de schouders en gekruiste enkels. De minimale leeftijd om te glijden is 8 jaar. De minimale lengte om te glijden is 120 cm. Zwemdiploma A is verplicht.

Wist je dat?

Drenthe hoogte kaart.
 • Drenthe in de prehistorie dichter bevolkt was dan de randstad?
 • Dat het Drentse woord "smok" kus betekend?
 • Dat het Hof van Saksen 768 meter aan glijbanen heeft?
 • Centerparks de huttenheugte zijn dome volledig heeft vervangen in 2021?
 • Dat het Vakantiepark Puur Exloo super deluxe is?

Op vakantie naar Drenthe.

Landal Hof van Saksen

Meer informatie & boeken bij Hof van saksen.

Aanrader! Luxe vakantiepark met heerlijk zwemparadijs waar je wel 600 meter met de glijbaan kan!

Onlangs bij Center Parcs de Huttenheugte

Blije bezoeker van Centerparks in Huttenheugte! title= Wat lief! Bewoner Huttenheugte dankbaar!

Center Parcs de Huttenheugte

Center parcs Huttenheugte Zwemparadijs

Vernieuwd! Zwemparadijs dome volledig vervangen én de VIP cottages met vele luxe vernieuwd in 2021 en 2022.

Hotel de Vlijt Fletcher

Meer informatie & boeken bij Hotel de Vlijt. Fantastisch eten in het Kasteel van Coevorden en slapen direct aan de gracht in vestingstad Coevorden. Fletcher logo.

 • Zie de aanbiedingen
  bij onze partners:
 • Vakantieparken
 • Centerparcs logo.
 • Landal logo.
 • Roompot logo.
 • De Jong Intra logo
 • Arrangementen
 • Voordeeluitjes logo
 • Hotels
 • Hotel De Bonte Wever logo
 • Fletcher logo.
 • Accommodaties
 • Natuurhuisje-logo
 • booking.com logo
 • Heerlijke huisjes logo
 • Tui logo
 • Boeren glampings
 • Boerenbed logo
 • Farmcamps logo
 • Campings/ Glampings
 • Anwb logo
 • Eurocampings logo