Zin in een actieve golf-vakantie?

Wil je op je vakantie golfen op de weidse golfbanen in Drenthe? Boek dan lekker handig jouw accommodatie dichtbij of op de golfbaan.

Zie hier een lijst van prachtige golfbanen met accommodaties die dichtbij deze golfbanen liggen. Met en zonder ervaring, alleen of met meerdere personen? Voor golf activiteiten kun je prima terecht in Drenthe!

Rondkijken over de banen met schaapjes De schaapjes op golfbaan de Gelpenberg houden de rough's keurig bij.

Overzicht van Drentse golf banen

Er zijn 14 golfbanen in Drenthe.

Waarvan 11 banen (met) Pitch & putt of par3.

Drentse banen Totalen
Holes 171
Par 3 holes 57
Pitch & putt holes 77
Teetohole ~54 KM

Op je vakantie beginnen met golven!

Baan permissie

Heb je nog nooit gegolft en wil je het eens proberen? De meeste golfbanen bieden je dan een basis cursus golfbaan permissie aan. Je leert basisbeginselen en etiquette. Pas wel op want zodra je je eerste bal weg hoort suizen, is je verslaving in gang gezet!

Pitch & putt golfbanen

Interessant als beginner zijn de golfbanen in Drenthe, waar je laagdrempelig en goedkoop kan proeven wat al die enthousiaste golfers toch bezield. Vaak gebeurt dit op de Pitch & putt banen. Je bent dan na een korte introductie al aan het golfen.

Handicap 54 GVB halen op je vakantie?

Vrijwel alle golfbanen bieden een cursus (pakket) aan, waarmee je ook de "grote baan" op mag. Dit is het zogenaamde GVB ofwel (Club)-handicap 54 bewijs. Wel zie je verschillen in de duur van deze cursus. Zeker iets waar je tijdens je vakantie rekening mee dient te houden.

Maar geen nood! Er bestaan golfbanen in Drenthe waar je middels een 1 dag cursus je handicap 54 kan halen!

Op Vakantie als geoefende golfer.

Greenfee golven in Drenthe.

Heb je handicap 54 of lager? Dan ben je welkom op één van de vele langere 9 of 18 holes banen. Je betaalt je greenfee per ronde op een van 9 of 18 holes.

Driving range banen kan je boeken inclusief ballen, of er staat een ballen automaat.

Qualifying banen

Op een aantal Pitch & putt en par 3 banen na, zijn vrijwel alle banen in Drenthe qualifying en tellen mee voor je handicap.

Golfregels kort uitgelegd.

golfregels kort uitgelegd.
Wil je je theorie nog eens opfrissen of als naslagwerkje op de golfbaan? Bekijk dan eens dit handige boekje verkrijgbaar via Bol.com.

Golfbaan De Gelpenberg

Golfbaan GelpenbergHet ronde centrale gebouw van Golfbaan de Gelpenberg met o.a. restaurant, ligt er prachtig bij.

Golfbaan De Gelpenberg

Golfbaan de Gelpenberg heeft op zijn typisch Drents, een kudde schapen in rough lopen te grazen. De golfclub viert haar 50 jarig lustrum dit jaar en is populair bij veel golvers. Met haar prachtige 2x9 holes, een grote driving range, en een ruime par3 is de club geschikt voor beginners, gevorderden en groepen.

Met een handicap van 36 of lager zijn gasten welkom op de 2x9 banen. Het greenfee tarief is € 65,- voor 18 holes, en € 37,50 voor 9 holes.

Tip: Met 2=1 korting via Landal Aalderholt.

Vakantiepark Aelderholt

Beoordeeld met een 8.1!

Huisjes aan de grote vijver op vakantiepark Aelderholt.

Luxe vakantie huisjes omgeven door natuur. Met 2=1 korting op de golfbaan!

Naast golfbaan Gelpenberg.

Spabron Hesselerbrug

Beoordeeld met een 8.5!

Wellnesshotel Spabron Hesselerbrug

Dit wellnesshotel wisselt je het golven af met een sauna bezoek en heerlijke massage.

8 KM van de golfbaan.

Golfclub Martensplek

golfclub Martensplek

Golfclub Martensplek heeft 2x9 holes, een driving range en een kleine 9 holes par 3. Voor beginners hebben ze een interessante 1-dags beginners cursus voor € 169,-. Daarmee heb je dan ook gelijk toegang tot de baan. Heb je al je handicap 54 of lager? Dan kan je direct reserveren. Je betaald dan € 50,- voor 18 holes en € 35,- voor 9 holes.

Villaparc Schoonhovenseland

Beoordeeld met een 8.8!

Villaparc Schoonhovenseland. Meer informatie & boeken. Deze moderne, vrijstaande vakantie huizen met eigen ingericht terras, staan in fier in de rust van Drenthe. Hier kan je prima genieten van je verdiende vakantie!

Zowel in deze villa's, op het park, als in de omgeving vind je ruimte. Op dit kleinschalige vakantie park van Roompot, kan je met je familie samen genieten van de naastliggende recreatie plas Schoonhoven. Aan dit meer kan je ook gezellig een terrasje pikken en een hapje eten.

8 km van Golfclub Martensplek

Drentse golf en country club

Drentse golf en country club

Prachtig uitzicht vanaf het centraal liggende gebouw over de greens.

De ruim opgezette Drentse golf en country club heeft 3 x 9 holes, een brede driving range en een 9 holes par 3. De greenfee tarieven liggen tussen € 40,- en € 62,50 voor 18 holes, en tussen € 30,- en € 42,50 voor 9 holes. Vereiste hiervoor is clubhandicap 54 of lager en geldige NGF pas. De par3 baan toegang is tussen € 17,50 en € 25,00. en heeft een baanpermissie nodig.

Golf lodge Zeijerveen

Beoordeeld met een 8.6!

Golf lodge ZeijerveenGolf lodge Zeijerveen ligt op het prachtige golfterrein.

Verscholen tussen de bossen van het golfterrein ligt deze luxe lodge. Leuk en uniek golf thema, zelfs de "wekker" is in de vorm van een golver die "afslaat".

Direct op het golfterrein, ideaal!

Hotel restaurant De Bonte Wever

Beoordeeld met een 8.2!

Meer informatie & boeken. All-inclusive vakantie bij De Bonte Wever. Geniet van ✓ Eten ✓ Drinken ✓ Bowling ✓ Fitness ✓Zwemmen ✓Uitgaanscentrum en nog veel meer.

Tevens is het de ideale locatie om een wandeling door het Asserbos te maken of fietstocht te starten. Het gezellige Assen Centrum ligt op nog geen 2 KM. En ook als je een dagje niet gaat golfen, blijf je hier heerlijk genieten van de vele (indoor) activiteiten.

Op 5 KM van de Drentse golf en country club.

Golfbaan Semslanden

Golfbaan EmslandenBij golfbaan Semslanden kijk je vanaf het terras over de prachtig aangelegde golfbaan.

Op het prachtige Semslanden liggen de 9 holes Hondsrug en de 9 holes Boerveen, aan de overkant van de weg kan je je swing oefenen in de ruime driving range. De qualifying 9-holes par-3 baan is goedkoop te noemen: € 10,- per dag. Je kan hier ook je 54 handicap GVB lessen volgen.

Roompot Hunzepark

Beoordeeld met een 8.1!

Roompot Hunzepark Meer informatie & boeken. Heerlijk aan het water in een van de ruime vakantiehuisjes.

Een park met prachtige ligging dankzij de kronkelende water partijen. Er zijn voor de jeugd vele spannende uitdooractiviteiten. Zo kan je kanoën en proberen een stormbaan te volbrengen over het water.

Drouwenerzand hotel

Beoordeeld met een 8.1!

Drouwenerzand hotel Familie hotel Drouwenerzand met bij het attractiepark.

Ideaal met lagereschool kinderen is dit hotel met direct gelegen aan een kinder attractiepark. De muren van de thema kamers hebben sfeervolle schilderingen tot op het plafond zoals hunebedden, engeltjes en bizons.

Country golf Ees

Country golf EesCountry Golf Ees is een prachtige en zeer toegankelijke golfbaan. Vanuit het restaurant kijk je over het golf terrein.

Country golf Ees een 18 holes shortgolf baan en is sinds juni 2020 qualifying voor handicap. De baan is voor iedereen vanaf 8 jaar toegankelijk. De holes zijn allemaal tussen de 50 en 100 meter. De prijs start vanaf € 14,50 voor 9 holes, tot een week kaart voor € 55,-. Voor € 5,- kan je oefenen op de driving range.

Vakantiepark Het land van Bartje

Beoordeeld met een 8.3!

Land van Bartje Het grote vakantie park Het land van Bartje heeft veel keuze in accommodatie soorten. Hier de 6 persoons variant met rieten dak.

Dit grote park heeft uiteraard een lange lijst aan faciliteiten en activiteiten op het park. Denk bijvoorbeeld aan beauty en wellness, (zwem)sport en spel en voor de kinderen fun activiteiten. Direct naast het golfterrein.

Hotel Eeserhof

Beoordeeld met een 8.0!

Hotel restaurant Eeserhof Ideaal hotelletje met pas gerenoveerde frisse kamers helemaal van deze tijd. Je kijkt vanuit je kamer over de prachtige tuin.

Dit hotel word door stellen goed gewaardeerd. Het ligt op 1 kilometer van Country golf Ees.

Golf park Exloo

Golf park Exloo Golfpark Exloo heeft goed onderhouden greens, en een unieke beleving met de doelen op de driving range.

De greens op Golf park Exloo lijken wel kunstgras, zo strak en groen. Uniek is dat de banen openbaar zijn. De 2 x 9 holes zijn dus te boeken zonder GVB/ handicap 54 verplichting. Dit is uitgezonderd de zomer weekenden, dan is de verplichting wel van kracht. De prijzen zijn respectievelijk € 27,50 voor baan Noord en € 32,50 voor baan Zuid.

Primeur: Driving range met 4 grote doelen op hoogte. Maak je een doelpunt, word het doel verlicht en hoor je geluid. Dit is een leuke manier om kennis te maken én een competitie te houden met golf maatjes!

Wellness-hotel De Hunzebergen

Beoordeeld met een 7,2!

Hotel de Hunzebergen Dit luxe 4 sterren hotel is klassiek ingericht, heeft vele voorzieningen en ligt er fantasties bij. Dat word relaxed genieten, zoals in dit gloednieuwe bad!

Op 2 km van golf park Exloo.

Vakantiepark PUUR Exloo

Beoordeeld met 8,9!

Puur Exloo Puur genieten in deze nieuwe vakantiehuisjes! Vanuit je slaapkamer kijk je door de enorme ramen zo Drenthe in!

Op 2 km van golf park Exloo.

Golf resort Zuiddrenthe

Country golf Ees Tussen de landerijen en natuurgebied Bargerveen, ligt deze prachtige golfbaan met hotel.

De mooie golfbaan nabij Erica in zuiddrenthe heeft 9 holes en een par 3 pitch & putt baan. Het is een ideale en weidse plek voor rust en ontspanning. Er staat een mooi hotel bij met uitgebreide wellness. Startende golvers kunnen er een 4 maanden GVB baanpermisse halen. Greenfee is € 30 eu 9 holes.

Resort Zuiddrenthe

Meer informatie & boeken bij resort Zuiddrenthe. Golven en relaxen in comfortabel resort.

Het wellness hotel ligt op het 9 hole golfterrein en 4 km van het smalspoor museum.

Hoeve de Peel

Meer informatie & boeken bij Hoeve de Peel.. In authentieke boerderij stijl en recentelijk compleet nieuw ingerichte accommodaties.

Op 1 km van Golfbaan en eigen nieuwe keuken.

Wist je dat?

drenthe hoogte kaart
 • Drenthe in de prehistorie dichter bevolkt was dan de randstad?
 • Dat het Drentse woord "smok" kus betekend?
 • Dat het Hof van Saksen 617 meter aan glijbanen heeft?
 • Centerparks de huttenheugte zijn dome volledig heeft vervangen in 2021?

Op vakantie naar Drenthe.

Landal Hof van Saksen

Meer informatie & boeken bij Hof van saksen.

Aanrader! Luxe vakantiepark met heerlijk zwemparadijs waar je wel 600 meter met de glijbaan kan!

Onlangs bij Center Parcs de Huttenheugte

Blije bezoeker van Centerparks in Huttenheugte! title= Wat lief! Bewoner Huttenheugte dankbaar!

Center Parcs de Huttenheugte

Center parcs Huttenheugte Zwemparadijs

Vernieuwd! Zwemparadijs dome volledig vervangen én de VIP cottages met vele luxe vernieuwd in 2021 en 2022.

Hotel de Vlijt Booking.com

Meer informatie & boeken bij Hotel de Vlijt. Fantastisch eten in het Kasteel van Coevorden en slapen direct aan de gracht in vestingstad Coevorden.

 • Zie de aanbiedingen
  bij onze partners:
 • Hotels
 • Hotel De Bonte Wever logo
 • Fletcher logo.
 • Vakantieparken
 • Centerparcs logo.
 • Landal logo.
 • De Jong Intra logo
 • Accommodaties
 • Natuurhuisje-logo
 • Belvilla-logo
 • booking.com logo
 • Heerlijke huisjes logo
 • Tui logo
 • Boeren glampings
 • Boerenbed logo
 • Farmcamps logo
 • Campings
 • Anwb logo
 • Eurocampings logo