Van wandelschoenen via fietspedalen naar bad of sauna! Combineer het Pieterpad met het Pieterfietspad in Drenthe!

Wandelaars en fietsers opgelet: het avontuur in Drenthe wacht op jullie! Combineer het beste van twee werelden door het beroemde Pieterpad te bewandelen en het Pieterfietspad te verkennen. Deze unieke combinatie biedt een prachtige kans om de veelzijdigheid van de Drentse natuur en cultuur te ontdekken.

Het mooie aan deze combinatie is de unieke combinatie van beweging. Stijve spieren door het wandelen, fiets je met een uurtje weer ervan af. Elk pad, zowel heen wandelend, als terugfietsend biedt je nieuwe verrassingen en verborgen schatten.

Dus, als je nu een fervent wandelaar bent en ook de wind door je haren voelt terwijl je fietst, Drenthe heet je welkom. Trek eerst je stoute wandelschoenen aan, stap daarna op je fiets en laat het avontuur beginnen!

Hoe werkt deze wandel- en fietscombinatie van de Pieterpaden?

Het mooiste is als je voor deze 6 etappes een accommodatie voor 7 tot 10 dagen boekt. Tip: Neem er één met heerlijk bad en/of sauna voor na de inspanningen van die dag. Logistiek gezien is het dan beste is als je ergens in hartje Drenthe verblijft. Je komt met je auto naar Drenthe en neemt je fietsen mee op je fietsendrager.

's Morgens na je ontbijt, rij je met de auto en fietsen achterop naar het etappe eindpunt voor die dag. Daar laat je de fietsen achter en zet ze op slot. Met je auto rij je naar je etappe startpunt, parkeert je auto, en begint het Pieterpad te wandelen.

Na je wandeling van de Pieterpad etappe voor die dag, pik je dan de fietsen op en fietst relaxed terug over het Pieterfietspad naar de parkeerplaats bij je startpunt. De fietsen kunnen daar weer op de drager, en voldaan rij je dan weer terug naar je accommodatie. Neem een lekker bad en/ of sauna voordat je gaat eten.

Etappe Van - naar
3 - 21,1 km Groningen - Zuidlaren
4 - 17,5 km Zuidlaren - Rolde
5 - 17,9 km Rolde - Schoonloo
6 - 24 km Schoonloo - Sleen
7 - 21,6 km Sleen - Coevorden
8 - 19,1 km Coevorden - Hardenberg

Wij hebben de etappes volgens de "officiële" route in zuidelijke richting gewandeld en teruggefietst. Je kan je etappes uiteraard langer of korter maken. Van zuid naar noord lopen kan ook prima. De bewegwijzering voor deze wandelrichting is ook aanwezig. De fietsknooppunten route kan je uiteraard ook omdraaien.

Wat zijn de voordelen van het combineren van het Pieterpad met het Pieterfietspad?

 • Volledige vrijheid voor het kiezen van je accommodatie omdat je niet persé direct aan de route hoeft te overnachten. Doordat je meer dagen op dezelfde plek verblijft ook nog goedkoper.
 • Supergezond: Ontdek net als wij dat je stijve spieren door de wandeling, op de fiets weer gaan ontspannen.
 • Bagage of koffers blijven waar ze zijn: Je kan genoeg meenemen en hoeft niks te sjouwen. Ook heb je geen extra kosten en gedoe om je koffers elke dag naar je nieuwe accommodatie te (laten) brengen. Heb je een keuken in je accommodatie? Kan je ook nog besparen op je eten en drinken.
 • Gooit Buienradar roet in het avontuur? Geen probleem, plan gemakkelijk ad hoc wat anders: sla een dagje over en ga voor een ander dagje uit in Drenthe.
 • Lunch op de route, en pik voor het avondeten een restaurantje als je terugrijdt naar je accommodatie. Uiteraard kan je ook lekker fris en fruitig dineren in je eigen accommodatie.
 • Je ziet nog meer van het geweldige Drenthe doordat het Pieterpad en het Pieterfietspad lang niet overal hetzelfde pad zijn. Verder kan je met de auto natuurlijk de prachtige toeristische routes naar je startpunt of terugnemen.
 • Uitdagend en afwisselend! De combinatie van een lange afstand wandeling afgewisseld met een fietstocht is echt een uitdaging.

Pieterpad route in Drenthe. De route wordt prima aangegeven: Het Pieterpad tijdens onze vakantie in Drenthe.

Luxe accommodaties en hotels uitgekozen voor je Drentse Pieter(fiets)pad avontuur.

Vrijstaande accommodaties bij PUUR Exloo

Beoordeeld met 9,4!

Vakantiepark Puur. In deze vrijstaande huizen is het Puur genieten.

Nieuwe luxe huisjes met moderne keuken inclusief Quooker kraan & vaatwasser. Alle vrijstaande prachtige huisjes hebben heel veel tuin en ruimte. De slaapkamers hebben eigen douche en elk huis een eigen sauna.

Centraal gelegen aan de bossen bij Exloo, dus ideaal om de 6 Drentse Pieterpad etappes van hieraf te starten.

Hotel arrangement in Abdij de Westerburcht

Beoordeeld met 8,8!

Luchtfoto De Bonte Wever. Abdij de Westerburcht heeft recentelijk verschillende awards gewonnen.

Arrangement met ontbijt en goed 3 gangen diner in een mooi familiehotel. Centraal gelegen in het gezellige Westerbork met een verwarmt terras.

✓ Fietsenstallingen met lader ✓ themakamers met airco ✓ sauna en massage naast het hotel.

Tips, voorbereiding en niks vergeten! Pieterpad en Pieterfietscombinatie.

 • Neem een lang, stevig en goedgekeurd hangslot in je auto mee voor aan je fiets(en). Zo kan 2 fietsen aan een vast voorwerp binden terwijl je gaat wandelen.
 • Voor de Pieterpad wandel/ fiets combo heb je een fietsendrager nodig. Deze fietsendrager hebben wij: Voordelen zijn dat zowel de fietsen als de drager op slot kan. Verder kan hij met fietsen kantelen, om zo de ruimte te geven om de achterklep te openen.
 • Boek je accommodatie een 1 - 3 dagen extra zodat je rust kan nemen, een ander dagje uit in Drenthe onderneemt, of een druilerige dag kan ontwijken. Het kan in een hotel of vakantiehuisje.
 • Train je lichaam: Bouw je conditie geleidelijk op. Begin met kortere afstanden en verhoog de afstand als je comfortabeler wordt. Het is totaal 122 km wandelen en evenzoveel fietsen door Drenthe. Luister naar je lichaam: Neem voldoende rust, eet goed en hydrateer regelmatig. Als iets pijn doet, negeer het dan niet. Preventie is beter dan genezing.
 • Vergeet niet te genieten van de omgeving en de ervaring. Maak een foto of wees gewoon in het moment.
 • Leg in je auto: Een energie reep of gezonde snack, wat drinken, een geurtje, droge schone kleren en schoenen in je auto. (en nette kleren als je uit gaat eten.)

Pak Slim in: Waterbidon die in je fietshouder past, gezonde snacks, zonnebrand en/ of petje, je opgeladen telefoon, deet en een kleine EHBO-kit zijn must-haves. Een lichtgewicht rugzak of heupriemtasje met voldoende ruimte maar zonder overbodige kilo’s is je beste vriend.

 • Reparatie setje voor je fiets. Eventueel kleine maar volledige set met fietspompje .
 • Regenkleding. Wij hadden regenponcho die ook over het stuur valt en zo je armen en benen beschermen tijdens het fietsen.
 • Neem wat kleingeld mee: In Drenthe staan soms fruit of drankkraampje met geldpotje, of kinderen die koeken verkopen aan Pieterpatters. Pinnen kan dan niet.
 • Routebeschrijving kaart of GPS: Als boekje of op je telefoon/ gps. Lijst van knooppunten nummers voor de terugweg.

Handzaam boek Pieterfietspad.

Boekje over de Pieterfietspad route.

Het Pieterfietspad met kaarten van de gehele fietsroute. Met beschrijving van interessante plaatsen en kijkstops.

Navigatie werkt met het knoopunten systeem en is gemakkelijk heen, of terug te fietsen.

Handig boekje Pieterpad.

Boekje over het noordelijk deel van de Pieterpad route.

Vele mensen gebruiken dit Pieterpad boekje. Ze kijken dan even op de kaarten, of lezen over het gebied waar ze langs gaan komen.

In deze uitgave LAW 9.1, wordt het noordelijk Pieterpad deel met Drenthe in 192 pagina's beschreven.

Wist je dat?

Drenthe hoogte kaart.

Op vakantie naar Drenthe.

Landal Hof van Saksen

Meer informatie & boeken bij Hof van saksen.

Aanrader! Luxe vakantiepark met heerlijk zwemparadijs waar je wel 768 meter met de glijbaan kan! Hof van Saksen.

Onlangs bij Center Parcs de Huttenheugte

Blije bezoeker van Centerparcs in Huttenheugte! Wat lief! Bewoner Huttenheugte dankbaar!

Center Parcs de Huttenheugte

Center parcs Huttenheugte Zwemparadijs

Vernieuwd! Zwemparadijs dome volledig vervangen én de VIP cottages met vele luxe vernieuwd in 2021 en 2022.

Hotel de Vlijt Fletcher

Meer informatie & boeken bij Hotel de Vlijt. Fantastisch eten in het Kasteel van Coevorden en slapen direct aan de gracht in vestingstad Coevorden. Fletcher logo.

Vakantie aanbieders in Drenthe.