Assen

Assen staat natuurlijk bekent om haar TT circuit, en heeft ook echt nog veel meer te bieden. Een dagje shoppen in Assen zal je geen windeieren leggen. Vele straten in het centrum zijn bezaaid met shops, en ook heb je er eigenlijk alle grote winkelketens met hun uitgebreide assortimenten.

Assen heeft ook het Drents Museum, dat prachtig tussen - en in - een heerlijke mix van nieuwe strakke architectuur en prachtige oude gebouwen ligt. Uiteraard kan je lekker eten en drinken in verschillende kroegen, restaurants of het pannenkoeken schip.

Drents Museum

Assen, Drents Museum

Drents museum aan de brink

Het museum over Drenthe herbergt vele historische weetjes over het Drentse land, maar er zijn ook altijd meerdere thema tentoonstellingen en galerieën te bezoeken. Het museum loopt gedeeltelijk door onder de grond en maakt zo verbindingen met onder andere de vroegere oude klooster gebouwen zoals het gouvernementsgebouw. Deze rijksmonumenten, tezamen met strakke -soms half onder de grond liggende- moderne architectuur, maken het bezoek aan het museum zeer afwisselend.

Hotel restaurant De Bonte Wever

Beoordeeld met een 8.2!

Op steenworp afstand van het Asser bos. De ideale locatie om je wandeling of fietstocht te starten.
Ontdek de vele goede restaurants in het hotel én in de buurt. Assen Centrum ligt op nog geen 2 KM.

Bartje Bartels

Assen, Bartje Bartels

De verjaardag van Bartje Bartels

Bartje Bartels "Ik bid niet veur brune bonn'n". Elk jaar, op de eerste zaterdag van september, word Bartje in het centrum van Assen toegezongen voor zijn verjaardag. Een bijzondere verjaardag, want hij word elk jaar 13! Bartje is de hoofdfiguur uit de boeken van Anne de Vries. Een jongen zonder zorgen met kwajongens streken. Het verhaal speelt zich af in een Drentse landarbeiders familie met veel armoe en sores. Aan de kloostergang, bij het Drents Archief, staat nu het bronzen beeld van Bartje.

Het boek met de avonturen van Bartje, geschreven door Anne de Vries. Te koop bij bol.com: Bartje

Geschiedenis

Assen binnenplaats Drents Museum

Historie: Assen ontstond lang geleden

Assen ontstond lang geleden doordat in 1259 het nonnenklooster Mariënkamp verplaatst werd van Coevorden naar een wat nu het centrum van Assen is . Aan deze brink, vind je nu het Drents Museum. Tot 1602 bleef het klooster haar functie behouden. In de 17e eeuw werd er een kleine nederzetting gebouwd binnen de grachten (singels) en pas laat in de 18e eeuw werd Assen uitgebreid tot buiten deze nederzetting. Assen groeide uit tot een zelfstandige gemeente mede doordat een aantal welgestelden zich hier vestigden en ook Lodewijk Napoleon (de broer van) Assen als zomerbestemming koos. 2 jaar later in 1809 kreeg Assen daarom ook stadsrechten, en is daarmee één van de jongste steden in Nederland.

Winkelen in Assen


Loading...

Assen: Het Koopmansplein in 360 graden .

Winkelen

Aan het Koopmansplein vind je enkele grote en winkel ketens en panden zoals het Vanderveen gebouw met haar prachtige glazen gevel en toren. Hier binnen bevinden zich vele verschillende winkels en is er niet veel wat je hier zal missen: 5 verdiepingen vol met als thema Mode, wonen, vrije tijd en nog veel meer horeca en diensten Je kan in de toren jezelf nog laten masseren! Of je op geven voor een van de workshops: Wat dacht je van tapas maken? Heerlijk toch? Behalve het Koopmansplein kan je in Assen vele andere winkel (overdekte) winkel gebieden bezoeken vaak met eigen aangesloten parkeergelegenheid. Zo heb je onder andere het Mercurius centrum, De Triade en Winkelcentrum Cité. Elke laatste zondag van de maand zijn de meeste winkels vanaf 12:00 tot 17:00 geopend.

Center Parcs de Huttenheugte

Center parcs Huttenheugte Zwemparadijs Ideaal voor gezinnen.

Heerlijk zwemparadijs en super veel ander vermaak voor jong en oud. Vlak bij vestingstad Coevorden, en Plopsaland om de hoek.

Center Parcs Park Sandur

Center parcs Park Sandur omgeving Omgeven door prachtig meer.

Varen, vissen en de rust van ruimte ervaren. Ideaal om te wandelen en fietsen. Op 10 minuten rijden van Wildlands adventure Zoo Emmen.

Booking.com deals in Drenthe

Ontdek alle deals en accommodaties in Drenthe bij Booking.com!

Roompot vakanties

Drentse Roompot parken bieden een combinatie van rust, ruimte en natuur. Terwijl de kinderen alle ruimte hebben om lekker met vakantievriendjes te spelen. Roompot Vakanties

 • Zie de aanbiedingen
  bij onze partners:
 • Hotels
 • Bluewellness hotels logo
 • Hotel De Bonte Wever logo
 • Fletcher logo.
 • Hotels.nl-logo
 • Vakantieparken
 • Centerparcs logo.
 • Landal logo.
 • Accommodaties
 • Belvilla-logo
 • booking.com logo
 • Tui logo
 • Boeren glampings
 • Boerenbed logo
 • Farmcamps logo
 • Campings
 • Anwb logo
 • Eurocampings logo