Lekker uit in Drenthe

Natuurlijk worden er op verschillende vakantie parken vaak vele activiteiten georganiseerd. Maar het is ook wel eens leuk af te wisselen met een bezoekje aan iets heel anders.

Gaan wij er zelf op uit, dan combineren we vaak activiteiten die niet al te ver van elkaar af liggen.  Zo combineren we vaak een ochtend wandeling of fietstocht met dan s'middags een bezoek aan een museum of (thema) park.

Hunebed Centrum Borger

Trechterbekervolk

In het Hunebed centrum in Borger treedt je in de voetsporen van de eerste boeren van Drenthe. De boeren worden ook wel het Trechterbekervolk genoemd. Ook word er van alles uitgelegd over de Hunebedden.

Video van het Hunebed centrum

Ijstijd

Wist je bijvoorbeeld dat de enorme stenen waaruit de hunebedden bestaan, helemaal uit Finland komen? Ze zijn gedurende de lange ijstijd 150.000 jaar geleden langzaam hier naar toe geschoven door het kruiend ijs. In het hunebed centrum zijn vele voorwerpen te zien van het Trechterbekervolk.

Grootste hunebed van Nederland

Vlak achter het Hunebed centrum, in het bos, ligt Nederlands grootste Hunebed D27.

Tip: Je kan naar dit hunebed toe zonder entree te betalen voor het hunebed centrum.

Wildlands Adventure Zoo

Volledig nieuwe Zoo

De In 2016 geopende, volledig nieuw gebouwde Wildlands adventure Zoo brengt een hele nieuwe ervaring van dierentuin beleving.

De nieuwe Wildlands ingang Emmen

Atracties

De tientallen attracties, workshops en demonstraties zijn verdeelt over 3 Wildlands routes: De routes Nortica, Jungola en Serenga.

Echt een heerlijke plek voor groot en klein, we hadden hier nog wel een dag kunnen blijven. We hebben daarom ook gelijk ons kaartje ingeruild voor een abonnement en gaan morgen weer terug!

Bekijk meer informatie en onze 360 graden tour hier:

Meer Wildlands

Boomkroonpad

Boomkroonpad

Buitencentrum

Bij het boomkroonpad vindt u het buitencentrum van staatsbosbeheer, waar allerlei activiteiten zijn te beleven. Het geeft jong en oud een uniek perspectief op de natuur. Zo is er voor de kinderen een wortel tunnel waar ze doorheen kunnen kruipen en kunnen ze spelen in het Lorken speelbos of de bosweide.

Boomkroonpad

Ik schat dat gemiddeld zo'n 20 meter hoog en ongeveer 200 meter ver door de boomtoppen van het bos loopt. Het bouwwerk ziet er van onder imposant uit en wiebelt een beetje als je bovenin bent. De entree kost een paar euro. Verder kan je wandelingen door het bos maken met een gids van staatsbosbeheer, of zelf een van de folders mee nemen met daarin leuke wandel routes.

Voormalig doorvoerkamp Westerbork

Kamp Westerbork is waar in de 2e wereld oorlog vele mensen zijn beland die opgepakt werden door de Duiste bezetter. Ze werden veelal door gestuurd naar de verschillende vernietiging kampen.


Wij vonden het herrinering centrum en het kamp zelf erg stil makend.

Het herrinering centrum ligt bij de parkeerplaats. Van daaruit kan je een bus nemen naar het kamp, dat verderop in het bos ligt.

Tip:Vanaf de parkeerplaats kan je wandelen. Je kan de zeer interessante melkweg route volgen naar het kamp. Zie ook de video van deze wandeling.

Openlucht museum Ellert en Brammert

Ijzersmid werkplaats op Openlucht museum Ellert en Brammert.

Vervlogen tijden

Stap terug in tijd naar vervlogen tijden met een bezoek aan her openlucht museum Ellert en Brammert. Hier word getoond hoe men vroeger werkte en leefde ver voordat er snelwegen en computers waren.

Vrijwilligers

Dit museum word vaak bemand door vrijwilligers die vertellen en laten zien hoe dit alles in zijn werk ging. In het oude schooltje kan je luisteren naar de spannende sage van de Ellert en Brammert. De houtzagerij en het spinnewiel in de Saksische boerderij worden regelmatig gebruikt. Er is een antieke drukkerij expositie waar je zelf een kaartje kan drukken met je eigen naam.

Verder zijn er onder andere te vinden: een Hunebed, een schaapskooi, een boerenherberg met hapje en drankje en wel 3 expositie gebouwen.

Museum esdorp Orvelte

Orvelte

Museum esdorp

In dit autovrije brinkdorp kan je genieten van vervlogen tijden. Orvelte heeft vele historische bezienswaardigheden en word daarom ook wel museum esdorp genoemd.


Er zijn in Orvelte vele verschillende keuzes te maken: De oude snoepwinkel, een gezellig restaurantje of een kinderboerderij: hier is voor iedereen iets leuks te beleven.

De mensen hier wonen & werken in een authentieke omgeving. Loop of fiets je er door,  merk je de sfeer van een oud 19e eeuws Drents esdorp. Zo zijn er winkeltjes waar je langs kan struinen, en ook vele betaalde bezienswaardigheden en activiteiten zoals bijvoorbeeld de paardentram, en de rondleiding in de klompenmakerij.

Center Parcs de Huttenheugte

Center parcs Huttenheugte Zwemparadijs Ideaal voor gezinnen.

Heerlijk zwemparadijs en super veel ander vermaak voor jong en oud. Vlak bij vestingstad Coevorden, en Plopsaland om de hoek.

Center Parcs Park Sandur

Center parcs Park Sandur omgeving Omgeven door prachtig meer.

Varen, vissen en de rust van ruimte ervaren. Ideaal om te wandelen en fietsen. Op 10 minuten rijden van Wildlands adventure Zoo Emmen.

Booking.com deals in Drenthe

Ontdek alle deals en accommodaties in Drenthe bij Booking.com!

Roompot vakanties

Drentse Roompot parken bieden een combinatie van rust, ruimte en natuur. Terwijl de kinderen alle ruimte hebben om lekker met vakantievriendjes te spelen. Roompot Vakanties

 • Zie de aanbiedingen
  bij onze partners:
 • Hotels
 • Bluewellness hotels logo
 • Hotel De Bonte Wever logo
 • Fletcher logo.
 • Hotels.nl-logo
 • Vakantieparken
 • Centerparcs logo.
 • Landal logo.
 • Accommodaties
 • Belvilla-logo
 • booking.com logo
 • Tui logo
 • Boeren glampings
 • Boerenbed logo
 • Farmcamps logo
 • Campings
 • Anwb logo
 • Eurocampings logo