Landal vakantiehuisjes

De 7 Drentse Landal parken liggen vrijwel altijd in de natuur en ook dicht bij recreatiemeertjes of -vijvers. Sportieve activiteiten zijn op de parken of direct in de buurt volop te beleven.

Op een Landal vakantiepark kan je eigenlijk altijd prima terecht. Kom en boek met je partner een romantisch huisje met open haard. Of met je familie waar de kinderen lekker in het zwembad kunnen spelen. Er bestaan maar liefst 117 verschillende soorten Landal huisjes in Drenthe.

Vakantiepark Land van Bartje

Beoordeeld met 8,3

Landal vakantiepark Land van Bartje. Een van de 400 vrijstaande huisjes op het Landal vakantiepark Land van Bartje.

Op het land van Bartje vind je 22 uiteenlopende accommodatie typen.

Op de manege kan je op paard- of ponyrijden, of gezellig met een groep door de bossen. En als je wilt even meehelpen met borstelen en verzorgen.

Het is echt een aanrader even contact op te nemen met het Fun en Entertainment team. Niet alleen kan je hier allerlei leuke activiteiten boeken, maar kan je ook materialen reserveren of pakketten kopen om in je vakantiehuisje te gebruiken. Outdoor sport en spel activiteiten zijn geopend, indoor activiteiten uiteraard op afspraak.

Naast het park ligt het mooie 18 holes golfterrein, waar iedereen vanaf 8 jaar op mag spelen.

Vakantiepark PUUR Exloo

Beoordeeld met 8,9!

Puur Exloo Puur genieten in deze nieuwe vakantiehuisjes! Vanuit je slaapkamer kijk je door de enorme ramen zo Drenthe in!

De naam verraadt het al: Puur! Dit park legt de nadruk op haar super-de-luxe huisjes: De slaapkamers hebben eigen douche en elk huis eigen sauna. 80 gloednieuwe vrijstaande huisjes staan er tussen bosrijk gebied in 4 verschillen typen. Ideaal met je familie of groepje kan je een 6, 8 of 10 personen accommodatie boeken. Je rieten kap steekt ruim over je eigen terras uit. Een ideaal terras tijdens jullie ontbijt, met een goed boek, of gezellig tijdens het avondeten.

In het naastgelegen luxe Fletcher hotel, duik je zo in het prachtige overdekte zwembad in.

Vakantiepark Hof van Saksen

Gasten beoordeelden 8,6!

Hof van Saksen Vakantiepark Hof van Saksen kent een ellenlange lijst aan activiteiten en faciliteiten.

Op dit stijlvolle park zie je strak design prachtig afgewisseld met knusse vakantiehuisjes met rieten dak. Dit is een van die parken in Drenthe waar elke leeftijd, elke groep samenstelling en alle interessegebieden zal gaan genieten. Bekijk bijvoorbeeld eens de bandenglijbanen met een totale lengte van 617 meter!

Met 26 accommodatie types vind je vast een vakantiehuisje naar jouw wens. Kom je romantisch met zijn 2'en, met je (new born) familie of groep tot wel 24 personen? Op het Hof van Saksen hoeft niemand zich te vervelen.

Glijbanen en wildwaterbaan Hof Van Saksen.

Opening Saltato op het Hof van Saksen

Tijdens de recente opening van de glijbaan "Saltato" mochten we alle glijbanen uitgebreid proberen. Zie hier het video verslag van deze geweldige ervaring. De andere 3 glijbanen Bombo, Intenso en Presto gaan we ook in. Uiteraard roetsjen we ook van de wildwaterbaan met zijn kolken en watervallen. De totale lengte van deze gevaartes ligt over de 600 meter!

Vakantiepark Aelderholt

Beoordeeld met 8,2

Huisjes aan de grote vijver op vakantiepark Aelderholt.Huisjes aan de grote vijver op vakantiepark Aelderholt.

In dit vakantiepark omringt door het groen valt heel veel te doen en beleven. Het park is uitermate geschikt voor families. In het onbeperkt toegankelijke zwembad kan je heerlijk in het bubbel bad, terwijl de kids van de lange glijbaan glijden.

Je kan gezellig met elkaar gaan bowlen, vissen, tennissen en uiteraard fietsen of wandelen. Je jongste telgjes kunnen geitjes gaan voeren, knutselen in de Bollo Club of naar het indoor speelparadijs. Een paar jaartjes ouder en ze vinden het vast leuk om creaties te maken in het atelier of misschien (nog) een rondje in de indoor kinderrodelbaan.

Veel faciliteiten zijn vernieuwd, en ook de 2-, 4-, 6-, en 8 persoonsbungalows hebben gerenoveerde keukens, badkamers en nieuw meubilair.

Vakantiepark Orveltermarke

Beoordeeld met 8,1

Orveltermarke avonturen eilandje Het avonturen eiland voor een uitdagende wandeling!

Dit park van de vertrouwde Landal organisatie, heeft een erg leuk wandelpad door een prachtig aangelegd park met kronkelende waterpartijen en (avonturen) eilandjes met tokkelbanen. Het ligt op loopafstand van het idyllische museumdorp Orvelte. Er is een zwembad en een natuurbad.

Een 18 holes "Pitch en Putt" golfbaan waar je je kunsten als geoefende golfer kan laten zien. Ook als je nog nooit gegolfd hebt, kan je dat hier eens proberen om te zien of je het leuk vindt.

Er zijn 22 verschillende typen vakantiehuizen: Je kan kiezen voor huizen speciaal ingericht voor kinderen met een extra speelkamer met speelgoed. En ook zijn er super de luxehuizen met bubbelbad, solarium, haard en sauna. Alle 227 huisjes zijn vrijstaand.

Vakantiepark Hunerwold State

Beoordeeld met 8,4

Vakantiepark Hunerwold-state. Kikkervisjes vangen op vakantiepark Hunerwold-state.

Hunerwold State ligt direct tegen het nationaal park het Drents-Friese Wold. Een van de grootste natuur gebieden in Nederland, waar je heerlijk kan wandelen en fietsen.

Er zijn 4 accommodatie types op het park, allen zijn vrijstaand en bieden veel privacy. Sommige bungalows zijn luxe uitgerust met een houtkachel en sauna.

In het zomerseizoen kan je kosteloos baantjes trekken in het eenvoudige overdekte zwembad dat op de naastgelegen camping ligt. Direct bij de ingang van het park, ligt een recreatieplas met strand. Je kan hier met een trekvlot oversteken en zandkastelen bouwen. Op naastgelegen camping worden in het zomerseizoen leuke activiteiten georganiseerd, en kan je op het sportveld, volleybalveld, midgetgolfbaan, of jeu-de-boulesbaan een balsport kiezen.

Vakantiepark De Bloemert

Beoordeeld met 8,3

Vakantiepark De Bloemert De Bloemert heeft keuze uit vakantiehuisjes tussen de bomen of zoals hier, aan het water.

Dit park heeft vele verschillende prijsklassen. Er zijn op de Bloemert dan ook 20 verschillende typen accommodaties.

De locatie is prachtig en je wandelt zo naar de aangrenzende jachthaven dat aan het Zuidlaardermeer ligt.

Watersporters, geoefend of niet, kunnen hier allerlei watersport artikelen als boten of waterfietsen huren. Er is ook een zeilschool waar je surf en zeil les kan krijgen. Als landal gast, krijg je korting op een kids-zeilkamp

Ook aan wal zijn de activiteiten legio: Tennisbanen, midgetgolf zijn te boeken. Wil je de prachtige natuur om het Zuidlaardermeer gebied verkennen kan je ook fietsen of E-bikes huren.

Center Parcs de Huttenheugte

Center parcs Huttenheugte Zwemparadijs Ideaal voor gezinnen.

Heerlijk zwemparadijs en super veel ander vermaak voor jong en oud. Vlak bij vestingstad Coevorden, en Plopsaland om de hoek.

Wist je dat?

drenthe hoogte kaart
 • Drenthe in de prehistorie dichter bevolkt was dan de randstad?
 • Dat het Drentse woord "smok" kus betekend?
 • Dat het Hof van Saksen 617 meter aan glijbanen heeft?
 • Centerparks de huttenheugte zijn dome volledig heeft vervangen in 2021?

Op vakantie naar Drenthe.

Landal Hof van Saksen

Meer informatie & boeken bij Hof van saksen.

Aanrader! Luxe vakantiepark met heerlijk zwemparadijs waar je wel 600 meter met de glijbaan kan!

Onlangs bij Center Parcs de Huttenheugte

Blije bezoeker van Centerparks in Huttenheugte! title= Wat lief! Bewoner Huttenheugte dankbaar!

Center Parcs de Huttenheugte

Center parcs Huttenheugte Zwemparadijs

Vernieuwd! Zwemparadijs dome volledig vervangen én de VIP cottages met vele luxe vernieuwd in 2021 en 2022.

Hotel de Vlijt Booking.com

Meer informatie & boeken bij Hotel de Vlijt. Fantastisch eten in het Kasteel van Coevorden en slapen direct aan de gracht in vestingstad Coevorden.

 • Zie de aanbiedingen
  bij onze partners:
 • Hotels
 • Hotel De Bonte Wever logo
 • Fletcher logo.
 • Vakantieparken
 • Centerparcs logo.
 • Landal logo.
 • De Jong Intra logo
 • Accommodaties
 • Natuurhuisje-logo
 • Belvilla-logo
 • booking.com logo
 • Heerlijke huisjes logo
 • Tui logo
 • Boeren glampings
 • Boerenbed logo
 • Farmcamps logo
 • Campings
 • Anwb logo
 • Eurocampings logo